štvrtok 19. februára 2015

Ako sme sa rezencom priúčať boli


Č ako ČAUTE :) 
Dnes sme sa rozhodli, že keď už máme tie prázdniny, mohli by sme sa aj niečomu priučiť, aby mama nebola jediná s Veronikou, ktoré sú v našom dome za šikovné. Preto sme sa vybrali do jednej veľmi vtipnej tetušky v našej dedine, ktorá je známa svojím úžasným varením a hlavne pečením. I navrhli sme jej, či by nás nepriučila rezancom. I ona súhlasila, a vďaka tomu vznikol aj tento post, lebo my nie sme lakomé a chceme i Vás naučiť, ako byť doma za šikovné/ šikovných. (Matúš, my vieme, že nás čekuješ). Teta je taká šikovná, že ani náš foťák za ňou nestíhal.
Suroviny:

  • 4 vajcia
  • hrubá múka- vraj nám jej toľko treba, "koľko vajce znesie"
Postup:
Vypracujeme pružné a hladké cesto, ktoré nesmie byť veľmi tvrdé, nesmie sa lepiť na ruky alebo na dosku. Vyvaľkané cesto necháme približne 5 minút odstáť, a keď si už bude chcieť sadnúť, preložíme ho napoly, vezmeme nožík, predtým dobre naostrený, a tento preložený plát rozrežeme asi na 7 pásov po 2-3 cm. Následne každý z plátov osobitne nakrajáme šikmo na veľmi tenké rezančeky, ale treba dávať pozor, aby sme ich nepomrvili tenkým rezaním. Keď budeme s týmto úkonom hotoví, porozkladáme tieto tenučké rezančeky na čistú plachtu alebo kartón a sušíme asi 1 deň na teplom mieste. A keď už s ochutnávkou budeme netrpezliví, rezance si dáme variť v osolenej vode 8-14 minút- treba skúšať, ale aby sme ich všetky takýmto štýlom nezjedli. I dobrú chuť.









                                                                       svojkujeme :)

                                               fotiť sa veľmi nechcela, ale aj tak sme ju cvakli
                                                                                  -E-

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára