Aj vy zbožňujete jablíčka tak ako my? Ale do našej lásky nezapadá len ovocie, ale aj produkty, ktoré nosia túto značku. Sú rýchle, majú premyslený dizajn a sú hlavne spoľahlivé. My sa ale v dnešnom poste nebudeme rozplývať nad dokonalosťou ajFónov (možno niekedy inokedy), ale zostaneme pri tom ovocí. jaKUBKA nie je len neexistujúca forma ženského mena, ale aj skorý druh jabĺk, z ktorých si dnes upečieme koláč. Tak poďme na to.
Potrebujeme:
- smetol alebo maslo
- 300 g hladkej múky
- 250 g práškového cukru
- 1 vajíčko
- 1 vanilku
- 1 PDP
- štipku soli
- trošku mlieka
Plnka
- citrónovú kôru
- 6 ks nastrúhaných jabĺk
- 1 škoricový cukor
- 2 vanilky
Postup:
Spolu to všetko zmiešame a cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť (tú menšiu) dáme do chladničky asi na 20 minút a tú druhú si vyvaľkáme a opatrne ňou vystlieme plech. Jablká si zmiešame so škoricou a vanilkami. Zo zvyšného cesta si urobíme mriežku na jablkovú plnku a pečieme na 180 stupňoch okolo 40-45 min. dozlatista. Záleží, akú máte rúru. Upečený koláč potrieme cukrovou vodou a poSYPEME (nie, my nesypeme, ale tvaroh máme rady) práškovým cukrom,
DOZJEDENIA, PRIATELIA!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára