nedeľa 23. augusta 2015

applE pIE




Aj vy zbožňujete jablíčka tak ako my? Ale do našej lásky nezapadá len ovocie, ale aj produkty, ktoré nosia túto značku. Sú rýchle, majú premyslený dizajn a sú hlavne spoľahlivé. My sa ale v dnešnom poste nebudeme rozplývať nad dokonalosťou ajFónov (možno niekedy inokedy), ale zostaneme pri tom ovocí. jaKUBKA nie je len neexistujúca forma ženského mena, ale aj skorý druh jabĺk, z ktorých si dnes upečieme koláč. Tak poďme na to.




Potrebujeme: 
  • smetol alebo maslo
  • 300 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru 
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilku
  • 1 PDP
  • štipku soli
  • trošku mlieka
Plnka

  • citrónovú kôru
  • 6 ks nastrúhaných jabĺk
  • 1 škoricový cukor
  • 2 vanilky

Postup:
Spolu to všetko zmiešame a cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť (tú menšiu) dáme do chladničky asi na 20 minút a tú druhú si vyvaľkáme a opatrne ňou vystlieme plech. Jablká si zmiešame so škoricou a vanilkami. Zo zvyšného cesta si urobíme mriežku na jablkovú plnku a pečieme na 180 stupňoch okolo 40-45 min. dozlatista. Záleží, akú máte rúru. Upečený koláč potrieme cukrovou vodou a poSYPEME (nie, my nesypeme, ale tvaroh máme rady) práškovým cukrom, 

DOZJEDENIA, PRIATELIA!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára