Piatok sa stretol s nedeľou a máj s júlom. Preto si treba upiecť makovej torty. Viac ti od nás netreba.
Korpus si upečieš z:
- 4 vajec
- štipky soli
- 4 lyžíc cukru
- 400 gramov pomletého maku
- 1 dcl oleja
- 1 postrúhaného jablka
- 1 kyslej smotany
- 250 gramov lesného ovocia
- 2 lyžice hnedého cukru
- citrónovej šťavy
- 2 čokolády na varenie
- lyžicu a pol smotany na šlahanie
- 500 gramov tvarohu
A to všetko mám dať dokopy? Nie, nie, nie. Musíš ísť podľa tohto postupu, ty dilino.
- Bielka si oddelíš od žĺtok a žĺtka od bielkov. Z bielok, ktoré sú oddelené od žĺtok, si spolu so štipkou soli vymiešaš penu a žĺtka, ktoré sú oddelené od bielok, zas vymiešaš so 4 lyžicami cukru. Do žĺtkovej hmoty primiešaš mak, ale pošanuj si trochu z neho na ozdobu. Pridáš olej, postrúhané jablko, kyslú smotanu a napokon k tomu primiešaš bielkovú hmotu oddelenú od tej žĺtkovej. Všetko to vyleješ do tortovej formy, ktorú ešte predtým vystelieš papierom na pečenie a dáš piecť na 25-30 minút do predhriatej rúry na 180 stupňov. My zvykneme v dvoch tortových formách, nemusíme prekrajovať :) Kým sa ti bude korpus piecť, pozri si toto video s mačičkami : https://www.youtube.com/watch?v=tntOCGkgt98 . Ak si ho vypol po 9 sekundách, tak plynule môžeš prejsť k bodu číslo dva.
- Na panvicu si dáš 2 lyžice hnedého cukru. Keď sa ti začne rozpúšťať, pridaj k nemu ovocie a štavu z citróna. Dus to (v sebe), kým sa ti z toho nezredukuje omáčka. Ak ti omáčka nevznikla, prečítaj si tento bod ešte raz a zamysli sa nad svojím bytím.
- K čokoláde na varenie pridáj trošku masla a lyžicu a pol smotany a necháj to roztopiť. K tejto roztopenej hmote primiešaj tvaroh. Z nej by ti mala vznikúť taká pekná tuhá plnka.
- Ak si korpus piekol v jednej tortovej forme, tak si ho prerež a po vychladnutí vydlab spodný diel a naplň ho ovocnou plnkou. Na ňu potom zas nanes čokoládovú plnku. Navrch daj zvyšný korpus a nanes naň ešte tú zvyšnú čokoládovú plnku. Na ozdobu si sprav čokoládové hOBLINKY, ktoré posypeš navrch. Takto medzi priateľmi ti dáme KVP, za ktoré môžeš v Mibe získať 20 evri. Na pekné čokoládové hOBLINKY ti stačí len škrabka na zemiaky, samozrejme, umytá :) Okolo krajov posyp zvyšný mak a gluten free torta je hotová.
DO ŠmakOVEJ CHUTI, PRIATELIA!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára