pondelok 23. júna 2014

BA rožky


Zdravíme do prvého letného postu, ako sme minulý týždeň sľúbili, pridávame sem nový receptík - sú ním Bratislavské rožky. Receptík je pomerne jednoduchý, zvládne ho každá robotná gazdinká. Napríklad, Erike by sme museli nastaviť najskôr asi rúru (lebo zvykne nepiecť, ale grilovať koláče, grilovali sme v sobotu, Erika, avšak tieto rožky treba piecť!).Takže môžte praktikovať a nebrať si od nej príklad, stačí iniciatíva, ale postup nie. Vyrobila pre Vás Veronika s morálnou pomocou Eriky. Takže dopečenia, priatelia!



Receptík
45 dkg múky
5 dkg pr.cukru
12,5 dkg masla
6 dkg masti
1 dkg soli
2,5 dkg droždia (kocka)
1 žĺtok
cca 1,5 dl mlieka (postupne)

Všetko zmiešame, ale droždie nenechávame kysnúť. Hotové cesto rozvaľkáme približne na 2 mm, pridáme volajakú plnku (my sme vybrali makovú, lebo orechy nejako pojalo :DDD) a vytvarujeme rožtek.

Pečieme 15 minút pri 200 stupňoch Celzia.







    DOBRÚ CHUŤ!              

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára