štvrtok 16. júla 2015

frEš čízKejk





Dnes si zahráme takú hru, kde budete musieť podľa hintov zistiť, o aký druh ovocia bude v dnešnom príspevku reč. Ak sa vám nechce hrať, choďte si čítať Nový Čas, myslíme si, že na Vašu úroveň je to dosť dobrý denník.
Toto šťavnaté ovocie pomáha vďaka obsahu vitamínu C posilňovať imunitu. No týmto sme vám moc neuľahčili túto hru, pretože skoro každé ovocie obsahuje vitamín C, tak vypustíme ďalší hint do éteru. Čím je farba plodov tmavšia, tak sa v nich nachádza vo väčšom množstve počet antioxidantov. No v skratke povedané, stačí Matúšovi nehovoriť, že toto ovocie je už dozreté a budeme mať menšiu pravdepodobnosť získania rakoviny, of kŕz, ak v tomto prípade neberieme do úvahy genetickú predispozíciu, ale o tom radšej v inom článku. Používajú sa aj pri liečbe cukrovky, pretože znižujú hladinu cukru v krvi a tým bojujú proti nej. Sú cenné pri znižovaní horúčky. Už máte aspoň šajnu o aký druh ovocia ide? Ak máme rátať, že ste na inteligenčnom quociente, úroveň Iveta spred dvoch rokov, tak vám dáme ešte jednu nápovedu. Obsahujú zinok, ktorý dobre vplýva na našu pleť a priaznivo vplýva aj  na mužskú a ženskú sexuálnu výkonnosť, to je asi najhlavnejšie na tom ovocí :DD. V slove nesú názov jednej dobošky a skvelej tenistky. Zatlieskajte si, úspešne ste to po poslednej nápovede zistili. Sú to MALINY. A práve ne sme si dnes zobrali na mušku. Pripravili sme si pre vás náš obľúbený čízkejk s malinovo egrešovou príchuťou. Ale tých egrešov je tam pomenej, lebo Erike s Ketrin akosi zachutili pri ich čistení. Tak poďme na to.

Suroviny

          Cesto
  • 100 gramov masla
  • 250 gramov rozdrvených sušienok
Tvarohová plnka
  • 2 vajíčka
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • vanilka
  • 250 ml smotany na šľahanie alebo pochúťkovej smotany
  • trošku citrónovej kôry
  • 750 gramov tvarohu- ten skúste hlavne nezabudnúť, lebo aj to sa stáva

Malinová plnka
  • maliny
  • egreše
  • sušená želatína

Postup
1. Z rozmixovaných sušienkov si spolu s rozpusteným maslom vystelieme tortovú formu, na ktorú poukladáme egreše a trochu malín. Najlepšie je, keď egreše sú trochu kyslavé, vtedy má čízkejk obvlášť dobrú chuť. To následne dáme piecť asi na 15 minút na 200 stupňov.
2. Do misky si dáme tvaroh, vanilku, cukor a pridáme k tomu smotanu. Môžte použiť aj jogurt alebo kyslú smotanu.
3. Keď bude korpus upečený, nalejeme naň tvarohovú zmes a dáme znova piecť, ale teraz nei na 10 minút, ale až na 40. Teplota pečenia zostáva nezmenená.
4. Po 40 minútach pečenia čízkejk vyberieme, necháme aby sa trochu ochladil a poukladáme naň maliny. 
5. Do horúcej vody nasypeme želatínu a počkáme kým nezhustne. Následne želatínu nalejeme na čízkejk a dáme do chladničky odpočívať. A tento výborný kejk je hotový.



DOZJEDENIA, PRIATELIA!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára