piatok 16. januára 2015

Žerbové rezy

Článok píšem vo veľmi netradičnom čase, v ktorom pomerne všetci počúvate prednášky učiteľov alebo sa snažíte ešte uhrať nejakú tú známočku. Ja tam nemôžem sedieť a udrbávať sa s Vami na tom, čo dokáže človek povedať a nasľubovať v takom rozpoložení v ktorom sa v danej chvíli nachádza, pretože ma chytil strašný kašeľ a tak nemilovaná nádcha. Oki, dosť bolo o mojom fyzickom a psychickom stave. Dnes sme si pre Vás pripravili recept, ktorý obľubuje pomerne celá rodina a nechýba na žiadnej oslave. Pekný víkend, a ak aj Vy ste chorí, prajem skoré udravenie na ktoré pomáha aj tento nami overený recept.














Ingrediencie
  • 30 dkg masla
  • 50 dkg polohrubej múky
  • 3 dkg droždia
  • 2 lyžice práškového cukru
  • vanilka
  • 1 PDP
  • 2 celé vajcia
  • 1 žĺtok
  • 4lyžice mlieka
Plnka
  • 20 dkg orechov
  • 20 dkg práškového cukru
  • lekvár, ktorý nanášame na jednotlivé pláty, najlepšie ríbezľový, ale nám došiel, tak sme použili čučoriedkový
Čokoládová poleva
  • čokoláda na varenie
  • 4 dkg Cery
Postup
Z daných ingrediencií si spravíme cesto, ktoré musí byť dobre vypracované (ako bruchu a ruky nášho milého :DD) a potom rozdelené na 3 diely. Prvú časť cesta si vyvaľkáme a prenesiem pomocou váľku na plech. Plnku si zmiešame a nanesieme na tento plát. Po ňom nasleduje ďalší, na ktorý najskôr nanášame ríbezľový lekvár- my obľubujeme, keď je kyslý, a potom pridáme tú istú plnku, ktorú sme použili na predchádzajúci plát a zakryjeme poslednou vyvaľkanou časťou cesta. Pečieme 45 minút na 180 stupňoch predtým vyhriatej rúre. Po upečení zaťažíme tento koláč knihami, Erika odporúča nepotrebnú chémiu, ale my tvrdíme, že najlepšie sú encyklopédie a takto necháme koláč oddychovať aj s knihami na jeho vrchnej časti jeden deň. Potom si rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme 5 dkg Cery a rozotrieme na koláč, ktorý je týmto aktom hotový. 

DOZJEDENIA, PRIATELIA!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára