nedeľa 7. júna 2015

reBARBORA čízkejk


Krásne nedeľné popoludnie. Keďže rebarbora v našaj skromnej záhrade je pomaly vyššia ako ovocné stromčeky a burina ( Iveta zasa  neplela :DD), tak sme sa rozhodli, že by sme to mali napraviť a trošku jej napraviť strih ako máme my, aby nebola ochudobnená. Dnes Vám ukážeme, že tvarohový koláč nemusí byť vždy len ten tradičný, ale dá sa spraviť na tisíc spôsobov. Tento bol veľmi osviežujúci, pretože bol príjemne kyslý vďaka rebarbore. Pečte, usmievajte sa a užívajte si toto krásne počasie.

Suroviny:
Cesto

  • 100 gramov masla
  • 250 gramov rozdrvených sušienok
Tvarohová plnka

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • vanilka
  • 100 gramov bieleho jogurtu
  • trošku citrónovej kôry
  • 750 gramov tvarohu
Rebarborová plnka
  • 250 - 350 gramov surovej rebarbory
  • škorica
  • 200 gramov kryštálového cukru

Postup práce

 1.Príprava rebarborovej plnky: rebarboru si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ju do hrnca, kde sa bude asi 15 minút dusiť, no predtým ako zapneme plyn ( Adolf by Vám porozprával), rebarboru podlejeme pol pohárom vody, lebo ona si sama pustí šťavu, preto tej vody nepotrebujeme viac, ocukríme a pridáme škoricu. Ak Vám môžme poradiť, škoricou nešanujte :DD.
2. Na cesto, ktoré pozostáva z rozdrvených sušienok a roztopeného masla, vylejeme rebarborovú plnku a dáme tento korpus piecť do rúry na 200 stupňov asi 12-15 minút.

3. Príprava tvarohovej plnky: do misky dáme tvaroh, jogurt, cukor, vajcia, vanilku, citrónovú kóru a spolu to všetko jemne premiešame.
4. Keď je korpus dopečený, nalejeme naň tvarohovú plnku a pečieme to ďalších 40-50 minút (treba ho sledovať, keď začne priznávať farbu :DD, vypnite rúru).
5. Koláč nechajte najlepšie z večera na ráno odstáť a už len DOBRÚ CHUŤ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bonusovka



Môžte srdiečkovať na instáži :)

E+V

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára